CNE NK Rapid Chess

NK Snelschaken (zaterdag 30 november)

Het NK Snelschaken (3 minuten + 2 seconde per zet), dat voor de eerste keer in het Keizer Karel College gehouden wordt, is het eerste van een reeks evenementen die in het weekeinde van 30 november en 1 december in Amstelveen plaatsvindt. Er is plaats voor 200 deelnemers die 15 dubbele ronden (30 partijen) zullen gaan afwerken. De beste twee plaatsen zich voor de finale over maximaal 3 partijen die direct na de laatste ronde gespeeld zal worden. De inschrijving voor de titelstrijd start op 1 oktober.

CNE NK Rapid (zondag 1 december)

Een dag later is het tijd voor het NK Rapid en NK Rapid voor Vrouwen. Die evenementen zijn alweer aan hun eerste lustrum toe. Tijdens de voorgaande edities van deze twee gesloten NK's gaf de nationale top steeds acte de présence en de verwachting is dat er ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld aan de start zal verschijnen.

Brainwave en Grand Prix

Op 1 december worden er nog twee grote toernooien op dezelfde locatie gehouden. De 12e editie van het Brainwave rapidtoernooi en de jaarlijkse Grand Prix voor de jeugd (georganiseerd door SV Zukertort Amstelveen) zijn vaste onderdelen in het programma van dit grote Amstelveense schaakevenement.