4e CNE Nederlands Kampioenschap Rapid - 18 november 2018

Via vier kwalificatietoernooien kunnen jeugdspelers zich plaatsen voor het NJK ABC van zondag 29 april t/m zaterdag 5 mei 2018 in Assen. Het plaatsingstoernooi in Amstelveen, op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017, is het tweede kwalificatietoernooi van het seizoen.

De inschrijving is gesloten op 30 november​ (23.59 uur).

Het kwalificatietoernooi maakt onderdeel uit van de jaarlijkse Amstelveense Schaakweek. Dit betekent dat op zondag 3 december op dezelfde locatie het CNE NK Rapid, het Brainwave Rapidtoernooi en het Grand Prix jeugdtoernooi van sv Zukertort Amstelveen plaatsvinden. Dat belooft dus een bijzondere schaakhappening te worden. Meer informatie hierover vindt u elders op deze website.

Locatie:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

Er zijn op het toernooi de volgende plaatsen te verdienen:

  • A jeugd (t/m 20 jaar): 3
  • A meisjes (t/m 20 jaar): 1
  • B jeugd (t/m 16 jaar): 3
  • B meisjes (t/m 16 jaar): 1
  • C meisjes (t/m 14 jaar): 3 

De kwalificatie voor de C jeugd verloopt via de regionale PJK’s.

Het spelersveld op het NJK zal per categorie nog worden aangevuld met de speler / speelster die over vier kwalificatietoernooien het hoogste is geëindigd in het klassement van de nog niet geplaatsten. Alleen de beste drie resultaten gelden voor dit klassement. Meer informatie over deze nieuwe opzet voor NK-kwalificatie is te vinden op de site van de KNSB: http://www.schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nkabc.

Het kwalificatietoernooi NK Jeugd ABC wordt georganiseerd door de Schaakbond Groot-Amsterdam. Voor meer informatie en vragen:

  • Jarno Witkamp (06 - 410 25 875)
  • Michiel Blom (06 - 222 12 663)

Email: jarnowitkamp@hotmail.com