annehaast
Anne Haast

1 juli 1993
FIDE: 2384

Anne komt uit een echte schaakfamilie met drie broers die ook schaken. Inmiddels is zij haar broers al voorbijgestreefd en staat zij bovenaan de damesranglijst. In 2014 werd zij voor het eerst in Nederlands Kampioen bij de dames. In 2015 deed Anne mee in de Challengers Group van het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee en maakte een geweldige indruk met o.a. een zeer knappe overwinning op Jan Timman. In juli van dit jaar slaagde zij er in om haar NK titel te prolongeren. Anne heeft afgelopen jaar de PABO afgerond en gaat zich komend seizoen volledig op het schaken richten met als doel om de IM-titel in de wacht te slepen.


 

zhaoqinpeng
Zhaoqin Peng

8 mei 1968
FIDE: 2376

Geboren in China, maar niet meer weg te denken uit het Nederlandse topschaak. Peng heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Driemaal werd zij kampioen in haar vaderland en voegde daar later nog eens 13 Nederlandse titels aan toe. Op internationaal niveau behoorde zij jarenlang tot de wereldtop en bereikte 5 maal de kwartfinales van het WK (1992, 1994, 1997, 2000 & 2001). In 2004 werd zij vice-kampioene van Europa en behaalde daarmee tegelijkertijd de grootmeester titel. Tegenwoordig is zij zeer actief als trainster van talentvolle jeugdspelers en gaat zij ook vaak mee als coach naar Europese en Wereldkampioenschappen voor de jeugd.


 

lisaschut
Lisa Schut


6 juli 1994
FIDE: 2306

Net als Anne komt Lisa uit een echte schaakfamilie want haar beide ouders en zus spelen zelf ook een aardig potje. Al snel bleek dat Lisa behoorlijk talent te hebben en werden diverse jeugdprijzen in de wacht gesleept en vertegenwoordigde zij Nederland op diverse internationale toernooien. Haar sportieve hoogtepunt was een gedeeld eerste plaats bij het WK t/m 16 (2010) en een zilveren medaille op het WK t/m 18 jaar (2012). In 2013 won zij op overtuigende wijze het NK bij de dames in Amsterdam. Lisa studeert momenteel Econometrie en operationeel onderzoek in Rotterdam. 


 

biancamuhren
Bianca de Jong-Muhren


28 februari 1986
FIDE: 2300

Als 12-jarige verraste Bianca vriend en vijand door Nederlands kampioene t/m 20 jaar te worden. Regelmatig kwam zij in verschillende jeugdcategorieën uit op diverse internationale jeugdkampioenschappen. Haar beste prestatie is ongetwijfeld de gedeeld 1e plaats bij het EK meisjes t/m 18 jaar in Turkije (2004). Sindsdien is zij een vaste waarde in het Nederlandse damesteam. In 2014 was Bianca één van de initiatiefneemsters voor de oprichting van de ChessQueens (http://www.chessqueens.nl/). In het dagelijks leven is Bianca werkzaam als accountant bij PwC Rotterdam. 


 

tealanchava
Tea Lanchava


11 september 1974
FIDE: 2276

Tea werd geboren in Georgië (voormalig Sovjet-Unie), groeide op in een fantastische schaakomgeving en werd ontdekt door o.a. voormalig wereldkampioene Nona Gaprindashvili. De grootste successen behaalde Tea in 1988 en 1990 door zelf wereldkampioene te worden in de resp. leeftijdscategorieën t/m 14 en t/m 16 jaar. In 1996 emigreerde zij naar Nederland en sinds 1997 is zij een vaste waarde voor het Nederlandse team. Individuele successen bleven volgen met een 2e plaats bij het EK Dames in 2006. In 2012 werd zij voor het eerst ook Nederlands Kampioene. Tegenwoordig heeft zij haar eigen consultancy bedrijf in de financiële wereld: http://www.tlcs-advisors.nl/.


 

 

anna majakazarian
Anna-Maja Kazarian


7 januari 2000
FIDE: 2259

Anna-Maja geldt op dit moment als één van de grootste talenten die Nederland rijk is. In haar nog jonge carrière heeft zij al ongelooflijk veel grote successen behaald. Zo haalde zij in 2010 een 3e plaats bij het WK t/m 10 jaar en in 2012 bij het EK t/m 12 slaagde zij er in om gedeeld eerste te worden. Vorig jaar maakte zij haar debuut bij het NK Dames als jongste deelneemster aller tijden. In aanloop naar dit NK Rapid zal Anna-Maja meedoen bij het EK t/m 16 jaar in Kroatië en eind oktober speelt ze het WK t/m 16 jaar in Griekenland. Op haar persoonlijke site www.anna-maja.nl kun je meer over haar successen lezen.


 

iozefinapaulet
Iozefina Paulet


19 februari 1989
FIDE: 2184

Iozefina komt oorspronkelijk uit Roemenië en behaalde haar eerste successen op de internationale jeugdtoernooien waarin zij haar vaderland vertegenwoordigde. Een van haar hoogtepunten was het behalen van het Europese Kampioenschap t/m 12 jaar Griekenland. In 2008 leerde zij GM Jan Werle kennen en kwam zij snel daarna in Nederland wonen. Momenteel studeert Iozefina rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op basis van haar huidige rating lijkt Iozefina niet tot de favorieten te behoren, maar met haar zeer aanvallende speelstijl is zij in staat om iedereen te verslaan.


 

maaikekeetman

 

Maaike Keetman

18 maart 1999 
FIDE: 2115

Net als Anna-Maja geldt Maaike als een van de meest veelbelovende schaaksters van Nederland. Al diverse nationale jeugdtitels wist de Noord-Hollandse, die uitkomt voor de Waagtoren, op haar naam te schrijven en vertegenwoordigt zij Nederland bij vele internationale evenementen. Maaike is een zeer actieve speelster en ging afgelopen jaar al een keer over de 2200-barriere heen. Afgelopen week werd is zij als laatste toegevoegd aan het deelnemersveld, mede dankzij haar sterke optreden bij het EK jeugd t/m 16 jaar waar zij achter Anna-Maja op een zeer knappe gedeeld 2e plaats eindigde.

 

Onze Sponsors

Hoofdsponsor

CNE ICT Professionals

CNE
Gemeente
SAS
KNSB