Op donderdagmiddag 27 oktober wordt er net zoals vorig jaar een leuke schaakactiviteit voor jongeren en ouderen georganiseerd in de Bibliotheek Amstelland. Als het je leuk lijkt om eens weer partij te schaken dan kun je vanaf 13:30 uur aanschuiven bij de simultaan van Internationaal Meester Robert Ris. Deze simultaan is bestemd voor volwassenen en in het bijzonder voor ouderen.

Speciaal voor de jongste kinderen (tussen de 6 en 12 jaar) zal er om 16:00 uur een kleine workshop gegeven worden waarin de eerste beginselen van het schaakspel worden uitgelegd. Daarna mogen de kinderen de opgedane kennis meteen in de prakrijk brengen want dan zullen zij in een jeugdsimultaan de strijd aangaan met Nederlands Kampioen t/m 20 jaar Hing Ting Lai.

Kun je al een beetje schaken of nog helemaal niet, maar wel geïnteresseerd hoe de regels van het schaakspel werken? Dan is dit een unieke kans om in de bibliotheek gezellige schaakmiddag te hebben en geef je dan van te voren verplicht op! Vanaf 1 augustus kun je je aanmelden via de website van De Bibliotheek Amstelland. Voor zowel het volwassenen- als het jeugdgedeelte geldt een maximaal aantal deelnemers van 30.

Robert Ris (28 jaar) is een Internationaal Meester, een subtop speler in Nederland. In zijn jeugd won hij diverse nationale jeugdtitels. Tegenwoordig probeert hij met zijn Amsterdam Chess Academy het schaken verder te promoten onder de jeugd en geeft hij vooral heel veel trainingen aan kinderen en volwassenen. Voor het 2e jaar op rij organiseert hij de Schaakweek Amstelveen (maandag 24 t/m zondag 30 oktober) waar deze activiteit in de bibliotheek ook onderdeel van uitmaakt. biblio1

Hing Ting Lai (19 jaar) werd dit jaar voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen t/m 20 jaar. Hij geldt als een van de grotere talenten van Nederland. Net zoals Robert maakte hij zijn schaakopleiding door bij de jeugd van SV Zukertort Amstelveen. Vorig jaar bij het NK Rapid in P60 behaalde hij een zeer knappe 6e plek tussen de beste Nederlandse grootmeesters. Ook zijn jeugdsimultaan in de bibliotheek vorig jaar was een groot succes, vandaar dat wij die weer organiseren!

Het volledige programmaoverzicht:

13.30-15.00 Simultaan voor volwassenen met Robert Ris

16.00-16.30 workshop voor kinderen 6-12 jaar met Robert Ris
16.30-17.30 jeugdsimultaan NK t/m 20 jaar met Hing Ting Lai

Adres Bibliotheek Amstelveen
Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen

Een impressie van de schaakactiviteit in de bibliotheek in 2015 op AmstelveenWeb

 

biblio2

Onze sponsors

CNE
Gemeente
SAS
Alp de veenen